Bemutatkozás

Mert a játékhoz nem kell se kerítés, se kapu, se lakat, se kulcs.   Csak fű, labda és gyerekek. Fehér Klára

E

gyesületünket, a Tószeg Községi Sport Egyesületet 1926-ban alapították és a helyi, valamint a Jász- Nagykun- Szolnok megyei sportélet szerves résztvevője, immár több mint kilencven éve. Jelenleg egy szakosztályt működtetünk, ez a labdarúgó szakág.

Alapvető célunk az utánpótlás nevelés és versenyeztetés, ám edzőink nem csak a foci készségekre, hanem a megfelelő viselkedésre, az egészséges életmódra és táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapos edzések során.

A település helyzete miatt, egyfajta térségi utánpótlás nevelő egyesület vagyunk, mivel Tószeg mellett, Tiszavárkonyról, Vezsenyről és Szolnokról is foglalkozunk gyerekekkel.

Korosztályaink:

(az „U” jelzés és a szám az évet jelenti, pl.: U7 = 7 év alatti korosztály)

U7 és U9, Bozsik fesztiválokon –2 óra tartamú, közös foglalkozás kicsiknek- és különböző tornákon vesznek részt. Náluk az eredmény –nekik is és nekünk is- még másodlagos, sokkal inkább a játék megszerettetése a fontos. Nagyon szorgalmasak.

Edző: KOSZTOLNIKNÉ NOVÁK ERIKA

 

U11 és U13, Bozsik tornákon és különböző tornákon vesznek részt.

Az eredmény még mindig nem a legfontosabb tényező –bár nekik igen és nekünk, kevésbé- de már egy jó visszajelzés az edzőknek az elvégzett munkáról. Ezekben a korosztályokban már az egyéni képzés hangsúlyos és a nagyobbaknál elkezdődik taktikai képzés is.
Edzők: KOSZTOLNIK ÁRPÁD, diplomás edző, testnevelő tanár

 

U16, a Területi U16 bajnokságban versenyeznek.

Ebben a korosztályban összetettebb taktika variációk és mérkőzés helyzetek gyakorlásán, valamint erősebb fizikai képzésen van hangsúly.

Edző: TÓTH TAMÁS –  korábbi játékosunk/edzőnk

 

U19, a megyei I. U19 bajnokságban versenyeznek.

Tulajdonképpen a felnőtt csapat előszobája. A képzés ugyanúgy folytatódik, ahogy az előző korosztályban, de erőteljesebb ellenfelekkel. Több játékos játszott már és jelenleg is játszik a felnőtt csapatban!

Edző: GAJDOS ISTVÁN

 

NŐI,  a női felnőtt keresztpályás bajnokságban versenyeznek.

Edző: Kiss Balázs – korábbi játékosunk, diplomás edző

 

Első csapatunk jelenleg a megyei I. osztályban szerepel.

A felnőtt csapat 18 fős keretében, jelenleg 11 fő helyi, illetve helyi nevelésű játékos van, ami számunkra fontos, hiszen értékmérője az utánpótlás nevelési munkánknak.

Edző: KISS BALÁZS  –korábbi játékosunk/edzőnk.

 

Csapataink jelenlegi létszámai: 

U7 – 6 fő                                            U9 – 9 fő

U11 – 12 fő                                        U13 – 10 fő

U16 – 14 fő                                        U19 – 16 fő

Női – 14 fő                                       Első csapat – 18 fő

Költségvetésünk jelentős részét a helyi önkormányzati támogatás fedezi, ezen kívül pályázati források és magánadományok teszik ki.

Ezen kívül minden évben pályázatot nyújtunk be az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) Tao Sportfejlesztési programjára, aminek a segítségével az elmúlt években felújítottuk a sportöltözőt, sporteszközöket és sportfelszerelést szereztünk be, valamint a működési költségekben is könnyítést jelentett.

Smidéliusz Ernő
Tószeg KSE